CARE IN OWN HANDS

Type: Woning renovatie stadswoning
Locatie: Leuven
Status: werffase

Deze jonge dynamische bouwdame wil met haar woning haar verzorging helemaal in eigen beheer nemen. De centrale ligging in de stad komt met een uitdagende woning van 5,5 m breed en verschillende niveaus van straat naar tuin. Zijzelf neemt het gelijkvloers en de eerste verdieping voor zich. De tweede verdieping wordt ingericht als studio voor een inwonende verzorg(st)er.

Een lift, groot genoeg voor de rolstoel, verbindt de verschillende niveaus. Maar evengoed zijn alle cruciale functies op het gelijkvloers vervat in een soort kernwoning (slaapkamer, badkamer, keuken en eetplaats). Om toch dit alles op een goede manier op het compacte gelijkvloers onder te brengen is een mockup op schaal 1:1 gemaakt van alle cruciale punten waar met de rolstoel moet gemanoeuvreerd worden. Het zijn deze bewegingen die de sprekende dynamische architectuur van het gelijkvloers heeft bepaald. Een muur, gevouwen als origami, biedt ruimte op het ritme van de mobiliteit.

Door op het gelijkvloers te compacteren komt op de verdieping een open vrije ruimte waar wordt gewerkt en bezoek wordt ontvangen.